Even voorstellen!

De naam van onze kennel is: HUNTER OF THE HIGHLANDS. Genoemd naar de ruige Schotse Hooglanden.

Onze eerste Ierse setter hebben wij in 1976 aangeschaft. Cherry of the Hunters Home. Zij kreeg op 2 augustus 1979 haar enige pup Aphrodite Hunter of the Highlands. In 1981 kwam Karina Sheba van het Adelaarsvaren bij ons wonen. Zij kreeg haar eerste nestje van meteen 11 pups, waaronder Butterfly Hunter of the Highlands. 

Van Sheba's 2e nestje bleef een reutje bij ons, Czar Palmer Hunter of the Highlands. Butterfly kreeg een nestje bij ons en haar dochter Daydream Hunter of the Highlands bleef bij ons wonen. 

Onze eerste Gordon Setter hebben wij in 1997 aangeschaft. Helaas heeft onze Fleur nooit pups gehad. Zo'n 20 jaar geleden maakten wij kennis met de Amerikaanse Gordons en wij vonden ze prachtig. Veel haar en bone. Begin 2000 kwam Gwen uit Minnesota naar ons toe. Haar fokster Drieke van Giffen bracht haar zelf naar Nederland. Gwen was een ontzettend lieve en mooie hond. Wat hebben wij van haar genoten! En zij was ook gelukkig bij ons! Elke vakantie met ons mee, van zomervakantie tot wintersport. Wij zijn met onze honden in Schotland geweest. Met de boot van Europoort naar Hull is het goed overvaren. De honden voelen zich prima in Schotland. Dat is het klimaat waar zij zich prettig in voelen. Zomer 2007 en 2009 en zomervakanties daarna brachten wij een bezoek aan Zweden en Noorwegen. Ook dat zijn voor onze honden fantastische vakantielanden! Kortom: In onze kennel HUNTER OF THE HIGHLANDS zijn onze honden vooral onze huisgenoten, waar wij erg veel van houden.

Zij vinden het heerlijk om ons op onze vakanties met de camper te vergezellen!

Inmiddels hebben wij ook al meer dan 11 jaar een vakantiehuis in Zweden. Vandaar dat veel foto's van onze honden in Zweden zijn genomen. 

Af en toe fokken wij een nestje pups, die helemaal in huis opgroeien, uiteraard gefokt volgens de regels van de Nederlandse Gordon Setter Club.

Inmiddels woont de achterkleindochter Dutchess from Vancouver Castle, Dana al weer meer dan 5 jaar bij ons. 

Sinds 29 april 2022 woont de Ierse Setter Marlland I will stand bij You, Rosa bij ons.  

 

   

Dit is het wapen van Gordon Castle waar de eerste Gordon Setters zijn gefokt!

De Gordon Setter vindt zijn oorsprong in Schotland. De Gordon Setter is onder de Schotse hondenrassen de enige jachthond. De grondlegger van het ras is de vierde hertog van Gordon, die in 1827 overleed. De Gordon Castle Setters waren beroemd om hun werkcapaciteiten en opvallende verschijning: black en tan of black en tan met witte aftekening. In 1861 werd de Gordon Setter als afzonderlijk ras erkend. De Nederlandse rasvereniging (N.G.S.C.) werd in 1931 opgericht. In 1930 werden enkele Gordon Setters uit Engeland geïmporteerd. Vooral in de jaren 1970-1990 is in Nederland 'Gordon bloed' ingevoerd vanuit Engeland, Frankrijk, Duitsland en Amerika.

De stammoeder van onze kennel Nederlands Kampioen Gwen Gylen of MacRae is als pup geïmporteerd uit Amerika, Minnesota. Op de foto Nederlands Kampioen Gwen Gylen of MacRae, 

 Gwen hier op de Winner 2003 waar zij reserve Kampioen werd. 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb