in memoriam

Magic Arwen van de Bisontocht 

ARWEN 17 APRIL 2010 - 6 MEI 2022

Op 6 mei 2022 is tot ons grote verdriet onze grote lieve stoere meid op de leeftijd van 12 jaar en 3 weken ingeslapen. 

Arwenator noemden wij haar vaak, omdat ze zo stoer was, altijd in voor zwemmen, met stokken slepen. Overal mee naar toe. 

Een longtumor maakte in 3 weken een eind aan haar geweldige leven. Wat een persoonlijkheid. Ze was echt de matriarch van de roedel. Zo sterk en waakzaam. Wat een enorm gemis. Lieverd je hebt voor altijd een plaats in ons hart. 

Sunsetters Who wants to live Forever! 

QUEENY 14 NOVEMBER 2006 - 5 JUNI 2019

Na ernstig hartfalen is onze lieve Queeny op 5 juni op de leeftijd van 12 jaar en 7 maanden vredig ingeslapen. 

Haar lieve hoofdje met de zachte ogen. Wat een schat. Wij missen haar oneindig. 

 

Zwinny Bandyta Flowergirl 

FLEURTJE 12 MAART 1997 – 26  OKTOBER 2011.

Tot ons verdriet hebben wij toch nog plotseling afscheid genomen van onze lieve hond Fleurtje.   Zij is ruim 14 jaar en 7 maanden geworden!  Natuurlijk een prachtige leeftijd, maar na al die jaren samen een ontzettend gemis.

We herinneren ons nog een zonnige dag in mei 1997 hoe de pups met elkaar in de grote tuin van de fokker speelden en onze zoon van toen bijna 3 jaar oud die rende en speelde tussen die heerlijke puppies!  Fleur werd thuis liefdevol ontvangen door onze grote Ierse Setter reu Palmer, bij wie ze meteen in de mand mocht liggen. 

Fleurtje genoot van het meegaan tijdens de vakanties. Ze is op veel plaatsen geweest. Van Gordon Castle en John O’Groats in Schotland tot zelfs (pas 2 jaar geleden) de Noordkaap in Noorwegen.  Vorig jaar zomer merkten we voor het eerst dat ze minder sterk werd. In Frankrijk bleek dat ze niet meer zo goed uit de voeten kon bij warm weer.  Gelukkig hadden we een Doggy Ride bij ons (eigenlijk voor onze jonge pup Arwen)  waar ze zich heel graag in liet rond rijden.  Dus gebeurde het dat er een oude en een jonge pup in de Doggy Ride door het Franse land werden rondgereden.  Een vertederend gezicht.

Fleurje behaalde op 8 jarige leeftijd de titel van Nederlands Veteranen Kampioen. Ook daarna haalde op hoge leeftijd nog prijzen in de Veteranenklas.  Zij vond het showen altijd erg leuk. Vol trots liep ze met haar oude lijfje nog door de showring.  Wat haar in 2010 nog een 2e Uitmuntend opleverde in de Veteranenklas. 

Fleurtje was tot het eind toe de “baas” in huis. Een blik van haar was voldoende om de andere honden ervan te weer houden om  “iets stouts” te doen.  Ook als een van de honden toch stiekem de trap op ging naar boven, kreeg ze een reprimande van Fleur als ze weer naar beneden kwam.

Ja zo zijn er heel veel herinneringen op te noemen na zoveel jaren. De week voor haar inslapen is ze nog met ons mee geweest naar Zweden. Mee wandelen door het bos, af en toe opgetild bij een beekje of ongelijk terrein.  En dan net 2 dagen thuis weigeren de achterpootjes haar nog te dragen. . . . . .

Bedankt lieve Fleur voor de 14 geweldige karaktervolle jaren samen met jou!

Anne, Joke en Ivar Blaauw

Queeny en Arwen

 

Onze GWEN GYLEN of MACRAE * 21-2-2000 / + 24-10-2006

Nederlands Kampioen en Beste Teef 2003 NGSC.

Op dinsdag 24 oktober 2006 is geheel onverwacht onze lieve Gwen overleden als gevolg van een darmbloeding en met haar ook de pupjes. Gwen was net 3 weken drachtig van Freeminds Chance. Wij hadden ons zo verheugd op de pups. Het voelt voor ons alsof we 2 honden tegelijkertijd hebben verloren. Onze lieve Gwen en ook ons nieuwe pupje waar we al een naam voor hadden bedacht.

Als we aan Gwen denken zien we een lieve, trouwe, enthousiaste hond, die ook nog eens erg mooi was. Ze vond het heerlijk om aan je voeten te liggen, wilde altijd bij je zijn.

Ik in de tuin of keuken, dan zij ook! Geknipt te worden dat vond ze erg leuk, ze sprong dan pardoes op de tuintafel en dat deed ze ook wel als er helemaal geen knipplannen waren!

Vakantie vieren met lange wandeltochten, dat was iets voor haar! Door de Eurotunnel naar Engeland, met de boot naar Noorwegen, ravotten in de sneeuw in Sauerland! Zoals onze zoon Ivar zei: Ze heeft wel een heel leuk leven gehad hoor mam, want ze is overal geweest zelfs in Zweden en Schotland!

Maar haar leven was veel te kort. Ze was pas 6 jaar en 8 maanden! Ze had nog bij ons moeten zijn, nog eenmaal moeder mogen worden.

We waren zo trots op haar: onze Amerikaan; zowel Nederlands Kampioen als Beste Teef van het jaar 2003. Daarnaast was ze ook nog eens moeder van onze eerste eigen gefokte Kampioen Forest Fern Hunter of the Highlands!

We missen haar mooie hoofd met de lieve ogen, het met onze handen gaan door haar volle vacht, haar dikke poten en de kop op onze voeten.

Inmiddels is Gwen weer bij ons thuis. Onze lieve Gwen voor altijd in ons hart.

Joke Blaauw, ook namens Anne en Ivar

 

Nederlands Kampioen Gwen Gylen of Mac ReaBeste Teef 2004

 

Hieronder Gwen met ons op vakantie hoog op de Ben Nevis in Schotland!